Lær af sporten
Lær af sporten
Podcast med bjergatleten Rasmus Kragh
Loading
/

Han besteg verdens højeste bjerg uden brug af kunstig ilt som den første dansker nogensinde. Og undervejs ofrede han alt mod målet – bl.a. sit parforhold. Min podcast med Rasmus Kragh blev lang (den længste indtil nu), intens og sindsygt spændende. Vi tog udgangspunkt i hans bog “Egotrip” om kampen for Everest og kom dybt ind i dilemmaet omkring at forfølge store mål, der nødvendiggør, at man sætter alt andet til side og den pris, man skal være villig til at betale, hvis man har fundet sit livsmål. Vi snakkede også meget om, at alle har et bjerg at bestige og at det (sgu!) er vigtigt, at turde prøve at bestige det – om det så er et fysisk bjerg eller noget andet. Køb bogen, hvis du har lyst til at tænke lidt over dit eget liv og din udvikling. Jeg slugte den på to dage. Den er både tankevækkende og enormt underholdende. Man føler virkelig, man sidder på bjerget sammen med Rasmus.

Lyt til denne podcast, hvis du vil vide mere om:

 • Hvordan man undgår at blive vanvittig af at have et livsmål, der i sidste ende afgøres af vejret på et bjerg i Himalaya.
 • Hvorfor vi alle skal finde det “bjerg”, vi skal bestige og hvad det gør ved os, hvis vi ikke finder det eller tør bestige det.
 • Hvordan Rasmus tilrettelagde og optimerede mere og mere for hvert forsøg han lavede.
 • Hvordan han brugte de største eksperter fra sportens verden til at opnå størst muligt chance for succes.
 • Hvordan han flere gange var i akut livsfare på bjerget – ikke mindst efter at have nået toppen.

Der er en grund til, at denne podcast er over to timer. Tag den med i bilen eller på cykelturen. Det er tiden værd. I promise!

Enjoy!

Lær af sporten
Lær af sporten
Lær af Corona - fokusér på medarbejdernes egne mål og optimér performance
Loading
/
Coronakrisen har fået en del chefer til at melde ud, at de er overraskede over, hvor godt deres medarbejdere har løst opgaverne hjemmefra. Det viser mig, at lederne ikke i særligt høj grad er bevidste om vigtigheden af at kende deres medarbejderes mål og motivation for det daglige arbejde. Mit postulat er, at hvis man forstår medarbejderens egne mål og motivation for det daglige arbejde, så er man ikke nervøs for, om medarbejderen kan løse en opgave hjemmefra. I denne korte (19 min.) specialudgave af podcasten “Lær af Sporten” stiller jeg skarpt på, hvordan vi kan bruge værktøjer og indgangsvinkler fra sportens verden til at optimere performance for både team og virksomhed ved at fokusere langt mere på medarbejdernes egne mål. Jeg vil til sidst blive konkret på, hvordan man kan arbejde med at inkorporere individets mål i teamet – også når de ikke direkte understøtter teamets mål…. og hvorfor det er afgørende!
Hør podcasten, hvis du vil vide mere om:
 • Hvorfor kendskabet til det enkelte menneskes motivation for at møde op på arbejde er den allervigtigste viden for en leder
 • Hvordan sportens udgangspunkt for at arbejde med individet frigør energi til direkte performance – også selv om det enkelte mål for individet måske kun indirekte (eller slet ikke!) understøtter teamets mål
 • Hvordan jeg selv har oplevet at balancen mellem direkte og indirekte mål har fungeret for mig i sportens verden og hvordan jeg tror, det kunne bidrage hos dig i din virksomhed
 • Hvordan jeg konkret ville gribe det an, hvis jeg skulle skabe bedre sammenhæng mellem individuelle mål, teammål og virksomhedsmål i en virksomhed – uden at bruge ret mange ressourcer på det!
…. og meget, meget mere.
Enjoy
Lær af sporten
Lær af sporten
Lær af Corona - optimér arbejdsmetoderne med værktøjer fra elitesporten
Loading
/
Coronakrisen har vist os, at der er mange flere muligheder for at strukturere arbejdet, end vi ellers har været vant til. I denne korte (19 min.) specialudgave af podcasten “Lær af Sporten” stiller jeg skarpt på, hvordan vi kan bruge værktøjer og indgangsvinkler fra sportens verden til at samle den læring op, vi har fået ved at arbejde hver for sig i en måned. Jeg vil forsøge at give mine bud på hvad vi har lært og slutte af med et konkret forslag til en optimering af et teams måde at udnytte viden fra Corona på.
Hør podcasten, hvis du vil vide mere om:
 • Hvordan man kan optimere virksomhedens performance ved at tage udgangspunkt i medarbejderne (frem for omvendt)
 • Hvordan man konkret kan gribe det an – med meget lav risiko – hvis man vil teste en ny måde at tænke arbejdsmetoder på i kølvandet på læringen fra Corona
 • Hvorfor det er afgørende at forstå forskellene på medarbejdernes foretrukne arbejdsmetode og deres effektive arbejdstid, hvis man vil optimere performance
 • Hvordan jeg konkret ville gribe det an, hvis jeg skulle opsamle og teste viden fra Corona i arbejdsmetoderne for et team på 6 personer
…. og meget, meget mere.
Enjoy
Podcast med Jonas Borring: Den gode teamleder forstår først og fremmest sin egen rolle
Lær af sporten
Lær af sporten
Podcast med Jonas Borring: Den gode teamleder forstår først og fremmest sin egen rolle
Loading
/

Et stykke tid før Corona-krisen var jeg på besøg hos tidligere landsholdsspiller og superligaprofil Jonas Borring. Vi havde en lang og spændende snak om de ting, Jonas har lært gennem et langt liv som professionel. Vi kom også ind på ting, som satte minderne i spil og fik nogle gode historier om både medspillere, trænere og andre personer, der har spillet en central rolle i Jonas’ sportsliv. Alt i alt en super spændende samtale med en meget reflekteret topatlet, der nu er kommet ud “på den anden side” af sit aktive liv som fodboldspiller og som i dén grad har noget at bidrage med! Hvad enten du er fodboldinteresseret eller ej, kan du lære en masse af denne podcast. men anekdoterne er nok sjovest for vi fodboldinteresserede…. ;-)

Helt specifikt kan du i denne podcast høre mere om:

 • Hvordan Jonas karriere startede og hvad der var de afgørende grunde til de skift, der gjorde ham til den dyreste fodboldspiller handlet mellem to danske klubber.
 • Hvad Jonas mener, kendetegner en god træner og hvordan de bedste trænere har lært Jonas en masse ting, han kan bruge den dag i dag.
 • Hvorfor det er vigtigt at forstå sin rolle i et team for at kunne performe i et team.
 • Hvordan Jonas lærte at håndtere modgang og hvordan han stadig bruger den viden i dag.
 • Hvilken læring fra sportens verden, Jonas konkret bruger i sit nye job.
  …. og meget, meget mere!

Enjoy! Free as always!

Podcast med Jonas Borring: Den gode teamleder forstår først og fremmest sin egen rolle

Lær af sporten
Lær af sporten
Podcast med Leif Mikkelsen som gæst
Loading
/

En stigende skare af trofaste lyttere efterspørger flere podcasts med fokus på ledelse og med gæster, der har tung erfaring fra ledelse både inden for sport og uden for sport. Alt går op i en højere enhed i dette afsnit med tidligere håndboldlandstræner, mangeårig HR-direktør og nuværende direktør for Team Copenhagen og TALENT-DK Leif Mikkelsen.

Med dyb indsigt i high performance fra sportens verden har Leif foldet sit eget ledertalent ud i flere store, internationale selskaber og han har en skarp – men stadig multifacetteret – vinkel på ledelse.

Uanset om du interesserer dig for sport eller ej eller normalt køber ind på præmissen i podcasten, så kan du lære noget her! Det kan du især som leder, men i det hele taget som arbejdstager og ambitiøst menneske i 2020. Jeg kan slet ikke gengive alle guldkornene fra denne podcast, men nogle kort citater og opsummeringer herunder kan åbne lidt op for, hvor mange spændende emner, vi kommer ind på. Hør podcasten flere gange, hvis du vil have fuldt udbytte som leder – der er simpelthen så mange pointer.

Hør podcasten, hvis du specifikt vil høre mere om:

 • Hvilke pejlemærker, Leif har haft som leder både på håndboldlandsholdet, som HR-direktør og har i dag som direktør.
 • Hvorfor sportens verden meget direkte kan bidrage til erhvervslivet – men også hvor man skal passe på med at generalisere for meget.
 • Hvordan man driver store forandringsprocesser i internationale virksomheder med afsæt i sportens værdier og grundlæggende syn på individet.
 • Hvorfor teamet er forudsætningen for succes både på håndboldbanen, i Hydro-Texaco for 15 år siden og i dag i TALENT-DK.
 • Hvordan man arbejder succesfuldt med værdier i en multifacetteret organisation, der dækker flere nationaliteter og kulturer.
 • Hvordan kulturen bliver et våben i stedet for en forhindring.
 • Hvorfor “konfliktsky ledere er håbløse teamudviklere”.
 • Hvordan du og din virksomhed konkret kan få gavn af den viden, der er etableret i Team Copenhagen/TALENT-dk.
 • Hvorfor mentorskaber er afgørende for en leders udvikling og i bedste fald giver lige så meget til mentor som mentee.

…. og meget, meget mere!

Tak Leif. Jeg sad i halvanden time og ønskede, at jeg havde haft så inspirerende lederskab at pejle efter, da jeg var yngre.

Og til alle jer andre: Nyd den og hør den mindst to gange!

Lær af sporten
Lær af sporten
Podcast Camilla Pedersen: Nu er jeg blevet min egen træner
Loading
/

En af mine mest populære podcasts nogensinde var min første podcast med Camilla Pedersen. Vi snakkede dengang meget om karriere, drømme, hendes voldsomme styrt og hvor tæt hun var på at miste livet, comebacket mv. …. NU ER HUN TILBAGE!

I denne episode snakker vi om at sætte sig mål, hvordan Camilla er kommet sig over nedturen på Hawaii i oktober, hvorfor hun måtte have andre til at tage beslutningen om at udgå, hvordan hun er begyndt at træne sig selv (og hvorfor) og meget mere.

Som altid var Camilla glad, positiv og veloplagt…. og hudløst ærlig! Vil du gerne HELT tæt på en af verdens bedste triatleter og lære en masse, du selv kan bruge, så lyt med her. Du bliver ikke skuffet!

Helt specifikt kan du få svar på:

 • Hvordan man holder fokus når alle de planer, man har lavet, viser sig ikke at holde.
 • Hvorfor det kan være en fordel at træne sig selv i stedet for at overlade tingene til andre.
 • Hvorfor Camilla valgte at gå “all in” på Hawaii og hvorfor hun ikke fortryder det bagefter selv efter hun udgik.
 • Hvordan man kan lære at sætte sig nye mål uanset hvor langt man er nået i sin karriere.
 • Hvordan man motiverer sig til at cykle 4 timer i regnvejr i Esbjerg og omegn.
  – Og meget, meget mere!!

Enjoy!

Lær af sporten
Lær af sporten
Berit Puggaard: Evnen til hårdt arbejde er det vigtigste talent!
Loading
/

Min podcastgæst denne gang var tidligere OL-svømmer, EM- og VM-medaljetager og mangeårig landsholdssvømmer Berit Puggaard, der i dag arbejder som direktør i Gallup. Vi kom omkring rigtig mange ting både indenfor ledelse, talentudvikling og fik krydret det hele med nogle svømmeanekdoter som kun få har hørt før.

Det blev en time med både en tur ned af memory lane og Berits bud på, hvorfor hun blev en international topsvømmer stik mod de forudsætninger både andre og hun selv mente, hun havde fra naturens side. Men man når jo langt med hårdt arbejde.

Lyt til podcasten, hvis du specifikt vil vide mere om:

 • Hvorfor hårdt arbejde er det væsentligste talent.
 • Hvordan Berit arbejder med ledelse og talentudvikling til daglig og hvordan hun er inspireret af sporten.
 • Hvorfor det lykkedes Berit at kvalificere sig til OL i Atlanta på trods af en brækket hånd et halvt år før kvalifikationen.
 • Hvorfor OL-kvalifikation blev endnu sværere pga. hendes eget forbund og hvordan hun håndterede det.
 • Hvad holdet har betydet for Berit og hvorfor holdet – og det daglige miljø – er afgørende for succes.
 • Hvad forskellen er på dansk og amerikansk mentalitet både ifht. træning og toppræstationer.

…. og meget, meget mere.

Enjoy!

Berit Puggaard: Evnen til hårdt arbejde er det vigtigste talent!

Sara Slott Petersen
Lær af sporten
Lær af sporten
Podcast: Sara Slott Petersen
Loading
/

Sara Slott Petersens opfordring til atleter, trænere og forældre: Slap af!

Det blev en lang og meget intens podcast med den olympiske sølvvinder og mor og verdensklasse-atlet. Over halvanden time snakkede vi om atletik, forældregerningen, mentalt fokus, fysisk træning og meget mere.

Hør podcasten, hvis du vil vide mere om:

 • Hvorfor Sara anbefaler både atleter, trænere og forældre af slappe af ifht. træning, præstationer og karriere.
 • Hvornår Saras karriere slutter og hvad hun skal lave bagefter.
 • Hvordan hun vil bruge sin sportskarriere i sin nye karriere.
 • Hvilken egenskab, der er den vigtigste for at nå topniveau.
 • Hvilke perspektiver det giver på livet, at blive mor.
 • Hvorfor det er nemmere at styre konkurrencevægten efter fødslen.
 • Hvordan man balancerer sin træningsmængde for at optimere sine præstationer.
 • Hvordan man skal agere som træner for at kunne være leder for at individuel atlet.
 • Hvad resten af verden kan lære af sportens måde at udvikle “medarbejdere” på.

….. og meget, meget mere.

Sara Slott Petersen

 

Se og lyt til alle podcast

Lær af sporten
Lær af sporten
Podcast: Peter Rosenmeier del 2
Loading
/

Bordtennisspilleren Peter Rosenmeier var gæst i denne meget lange podcast – faktisk blev den så lang, så jeg har valgt at dele den i to dele. Du kan sagtens høre dem uafhængigt i hinanden, men jeg anbefaler, du starter med første del.

Peter har vundet medalje til de sidste fire paralympiske lege og er en utroligt skarp podcastgæst. Med kontante holdninger og masser af spændende inputs fra sit liv blev denne podcast for mig endnu en bekræftelse på, at vi selv definerer, hvor meget succes, vi vil have i vores liv. En meget, meget spændende og inspirerende mand og som du kan høre, kom vi rigtig dybt i mange ting. Tiden fløj afsted for os begge…. det er nok et meget godt udgangspunkt for en indsigtsfuld snak!

Hør podcasten, hvis du specifikt vil vide mere om:

 • Hvorfor det er vigtigt at sætte sig mål på langt og kort sigt, hvis man vil nå langt i livet
 • Hvordan man vælger den optimale træner (leder) ifht. til sine egne evner og mangler
 • Hvorfor det er vigtigt at lide nederlag for at udvikle sig og blive dygtig
 • Hvordan man scorer mål i fodbold med et kunstigt ben
 • Hvorfor det er svært at komme videre, når man har nået sine mål

… og meget meget mere.

Foto: Copyright: Jannik Lund Andersen

Lær af sporten
Lær af sporten
Podcast: Peter Rosenmeier del 1
Loading
/

Bordtennisspilleren Peter Rosenmeier var gæst i denne meget lange podcast – faktisk blev den så lang, så jeg har valgt at dele den i to dele. Du kan sagtens høre dem uafhængigt i hinanden, men jeg anbefaler, du starter med første del.

Peter har vundet medalje til de sidste fire paralympiske lege og er en utroligt skarp podcastgæst. Med kontante holdninger og masser af spændende inputs fra sit liv blev denne podcast for mig endnu en bekræftelse på, at vi selv definerer, hvor meget succes, vi vil have i vores liv. En meget, meget spændende og inspirerende mand og som du kan høre, kom vi rigtig dybt i mange ting. Tiden fløj afsted for os begge…. det er nok et meget godt udgangspunkt for en indsigtsfuld snak!

Hør podcasten, hvis du specifikt vil vide mere om:

 • Hvorfor det er vigtigt at sætte sig mål på langt og kort sigt, hvis man vil nå langt i livet
 • Hvordan man vælger den optimale træner (leder) ifht. til sine egne evner og mangler
 • Hvorfor det er vigtigt at lide nederlag for at udvikle sig og blive dygtig
 • Hvordan man scorer mål i fodbold med et kunstigt ben
 • Hvorfor det er svært at komme videre, når man har nået sine mål

… og meget meget mere.

Foto: Copyright: Jannik Lund Andersen