Podcast: Claus Dalgaard-Hansen
Lær af sporten

 
 
00:00 / 01:17:23
 
1X
 

“Han er klart den bedste ungdomstræner i Danmark” – citat Mikkel Hansen

Det var med dette store og kraftige skudsmål fra verdens bedste håndboldspiller i baghovedet, at jeg drog afsted mod Ikast for at optage podcast med Claus Dalgaard-Hansen, der i 16 år var ansvarlig for talentudviklingen på herresiden i Dansk Håndbold Forbund. Men alle mine forventninger blev mødt. Det var en intens og ekstremt fagligt spændende samtale om talentudvikling med en træner, der besad det dybeste engagement, der er muligt for en sportsgren.

Hvis du interesserer dig for talentudvikling i sport eller generelt, så må du ikke snyde dig selv for denne podcast!

Vi kommer blandt andet ind på:

 • Hvordan Claus’ todelte interesse for “bøger og bolde” har gjort ham til den han er i dag.
 • Hvor længe man kan være i hamsterhjulet som eliteudøver.
 • Hvorfor det er væsentligt for et talent både at besidde og være bevidst om ydmyghed.
 • Hvorfor de 10 “dårligste” spillere på et ungdomslandshold skal have mest opmærksomhed, hvis målet er VM guld om ti år.
 • Hvorfor det er ok at være “almindelig”!
  … og meget, meget mere.

Tak, Claus for en sindsygt inspirerende dag i det midtjydske!

Podcast: Torbjørn Sindballe
Lær af sporten

 
 
00:00 / 01:21:11
 
1X
 

Kun én dansk triatlet har nogensinde kunnet stille sig på podiet efter VM i Ironman i Hawaii. Samtidig har han i sit arbejde med udvikling af sit eget talent haft en ekstremt videnskabelig tilgang og arbejder i dag med talentudvikling i erhvervslivet.

Torbjørn Sindballe er derfor en ekstremt relevant gæst i denne podcast. Hvis man er interesseret i, hvad vi kan lære af sporten og hvordan han konkret sætter det i spil i hverdagen, så er denne podcast et must!

Torbjørn arbejder i dag som Talent Leader i Deloitte og har i podcasten både dybe refleksioner om sin egen idrætskarriere og om de ting man gør i Deloitte i dag for at udvikle talenter. En på alle måder interessant og vedkommende podcast med er særdeles spændende og skarp herre.

Hør podcasten, hvis du vil vide mere om:

 • Hvor svært det er at være i toppen på Hawaii til VM i triatlon.
 • Hvordan det føles, når fysikken og psyken samtidig er presset helt i bund – og hvad man lærer af det.
 • Hvad der skal være til stede for at man kan lave “den perfekte præstation”.
 • Hvordan man kan overføre den optimale præstation til andre dele af livet.
 • Hvordan Torbjørn brugte sin egen krop og sit idrætsstudie til at optimere sin træning.
  …. og meget mere!

Enjoy.

PS. Køb Torbjørns bog “Den perfekte præstation” om hans karriere og rejsen frem imod podiet på Hawaii, hvis du vil kigge dybt ind i en ekstremt elitær tilgang til livet.

Podcast: Lotte Friis
Lær af sporten

 
 
00:00 / 01:01:57
 
1X
 

“Hele Danmarks Lotte Friis” var min gæst denne gang. Jeg har kendt Lotte siden hun var 12 år gammel og hun har på forunderlig vis ikke forandret sig ret meget. Hun er stadig ligefrem, positiv og storgrinende og siger sin mening uden omsvøb – omend hun var en smule hæs denne gang. Vi havde en fantastisk time sammen i DRs bygninger i Aarhus og var omkring rigtig mange ting. Naturligvis blev det – med vores fælles baggrund i svømning – en podcast, der handlede ret meget om svømning. Men det endte med at blive på den der “Lær af Sporten”-måde, hvor svømmenørderne vil gnide sig i hænderne, men alle uden interesse i svømning kan tage megen generel lærdom med sig.

Hør podcasten, hvis du vil høre mere om:

 • Lottes karriere og de største triumfer.
 • Hvordan det skete, at Lotte ( og alle andre) pludseligt forventede, at hun “skulle” vinde guld i 2012 til OL i London.
 • Hvordan man håndterer de største sejre og de største skuffelser og får det optimale ud af begge?
 • Hvilke ting Lotte bruger fra sportens verden i sit daglige virke på DR – og hvilke ting, man ikke kan bruge.
 • Hvorfor Lotte er glad for, hendes svømmetrænere ikke var som hendes chef i DR – og omvendt!
  …. og meget, meget mere.

 

Lyt til tidligere podcast fra “Lær af sporten”: Se alle podcast

Podcast: Christian Bundgaard - Lær af sporten

Podcast: Christian Bundgaard
Lær af sporten

 
 
00:00 / 01:25:30
 
1X
 

Denne podcast handler både om hvad vi kan lære af sporten og rigtig meget om hvordan vi kan vælge at tænke i resten af livet når vi rammes af modgang. Christian Bundgaard er en af de mest succesfulde paralympiske atleter i Danmark gennem tiderne med 4 paralympiske deltagelser og et væld af medaljer til PL, VM og EM. Måske kender du ikke Christian så godt i forvejen sammenlignet med mange af mine andre podcastgæster – men du kommer til at kende ham godt i denne podcast, der – med garanti – giver dig lidt at tænke over.

Christian var meget svagtseende da han blev født og blev i en tidlig alder som barn helt blind. Vi havde en meget dyb og inspirerende snak om livet – om hvordan man sætter sig mål, når man som helt ung mister synet, hvad der har drevet Christian frem mod 4 paralympiske lege, guldmedaljer og verdensrekorder og naturligvis også, hvordan Christian bruger sine kompetencer fra sportens verden i det daglige idag ifbm. arbejde.
En podcast, hvor vi kommer helt tæt på Christian, som jeg kendt i over tyve år og som er et af de mest positive mennesker, jeg kender. Og også en podcast, der kan give noget perspektiv til vi andre – med alle sanser intakte – når vi brokker os over småting i det daglige.

Hør bl.a.:

 • Hvordan man omsætter læringen fra mange timers øvelse i eliteidrætten til dagligdagen, når man har udfordringer.
 • Hvorfor og hvordan Christian evner altid at være positiv uanset hvad livet præsenterer ham for.
 • Hvordan Christian har vendt sit handicap til sit våben ifbm. studie og træning.
 • Hvilke oplevelser han husker bedst fra sin aktive karriere.
 • Hvordan han i det dgalige knokler for at videregive sine erfaringer og sit positive livssyn til andre blinde og svagtseende.
  …. og meget mere.

Podcast: Christian Bundgaard - Lær af sporten

Podcast: Camilla Pedersen
Lær af sporten

 
 
00:00 / 01:37:27
 
1X
 

En af verdens bedste triatleter Camilla Pedersen er centrum for den nyeste podcast. Vi havde en spændende snak på Gran Canaria, hvor Camilla var på træningslejr frem mod sæsonens udfordringer. Det blev til en snak om hendes forfærdelige ulykke, de følger den har haft for hende under træning og konkurrence og hvordan hun ser på livet i et andet lys nu. Lyt med og hør bl.a. mere om:

 • Hvordan Camilla er bevidst om altid at gøre den bedste mulige indsats i alle aspekter i sit liv og hvordan hun arbejder med det i sin dagligdag.
 • Hvorfor hun valgte at skifte træner for nylig og hvordan et helt nyt træningssetup (bl.a. uden styrketræning) fungerer for hende.
 • På hvilke måder, Camilla mener, man kan overføre sportens grundprincipper til sit eget liv – også hvis man ikke dyrker sport.
 • Hvad vi kan forvente af Camilla i denne og kommende sæsoner.
 • Hvorfor “det rigtige” udstyr er vigtigere end “det dyreste” udstyr
  …. og meget, meget mere!

 

Podcast: Morten Bennekou
Lær af sporten

 
 
00:00 / 01:42:51
 
1X
 

Morten Bennekou har som nyudnævnt elitechef i Dansk Cykel Union ikke alene en lang erfaring med opbygningen af det talentprogram, der i øjeblikket producerer danske topryttere på stribe. Han har også skrevet den særdeles anbefalelsesværdige bog “Stålsat” om talentudvikling i sportens verden. Denne podcast blev den længste indtil nu med 100 minutters guldkorn og spændende diskussioner mellem to aktører fra hver sin sportsgren (cykling og svømning). Morten og jeg kom vidt omkring og fik bl.a. diskuteret den ret forskellige tilgang til træningsmængde i de to idrætter.

Du kan også høre:

 • Hvorfor det er afgørende, at din træner er oprigtigt interesseret i dig som både rytter og menneske
 • Hvorfor evnen til selvledelse er den måske vigtigste egenskab for en ung, talentfuld cykelrytter
 • Hvorfor man ikke kan spå om talent før en cykelrytter har passeret 18 år (og ofte senere)
 • Hvordan talentbetragtningen i sport er forskellig fra talentbetragtningen i erhvervslivet og hvordan de to verdener kan lære af hinanden.…. lyt med. Og tag dig tid til det. Hør den på en lang togtur. Eller en lang cykeltur. Den fortjener opmærksomhed selv om den er lang. Enjoy – det gjorde jeg!

Podcast: Michael Andersen
Lær af sporten

 
 
00:00 / 01:22:33
 
1X
 

Det blev en meget direkte og inspirerende podcast med tidl. Team Danmark-direktør Michael Andersen. Med sit vanlige engagement beretter Michael om op- og nedture som chef for landets mest magtfulde idrætsorganisation og hvordan han oplevede forløbet omkring sin fyring. Der er rigtig mange guldkorn. Helt specifikt kan du bl.a. høre:

 • Hvorfor Michael kaldte direktørjobbet i Team Danmark for det bedste job overhovedet i sportens verden
 • Hvilke pejlemærker han havde som leder både på Nordjyllands Idrætshøjskole og i Team Danmark
 • Hvad der definerer de allerstørste talenter og hvorfor de får succes
 • Hvorfor det nuværende støttekoncept i Team Danmark skal ændres
 • Hvorfor Michael aldrig igen vil referere til en bestyrelse eller have ledelsesansvar overfor ansatte
  …. og meget mere.

Podcast: Joachim B. Olsen
Lær af sporten

 
 
00:00 / 01:26:52
 
1X
 

Nu har du muligheden for at høre Joachim B. Olsen snakke om noget andet end politik – og så endda i et valgår! Her snakker jeg nemlig med Joachim om, hvad vi kan lære af sporten. Med et glødende engagement, der tydeligt viser hvor dybt han har brændt for sin sport og stadig brænder for idrætten, deltog han i næsten halvanden times podcast. Faktisk den længste podcast her på kanalen indtil videre. Som medaljevinder til OL i en individuel, global idrætsgren ved Joachim, hvad der skal til for at nå til tops i sport. Derfor er hans vinkel – og hvordan han har brugt sportens kompetencer i andre dele af livet – naturligvis højaktuelle for denne podcast.

Hør i denne podcast hans bud på, hvad vi alle kan lære af sporten. Specifikt kan du få svar på:

 • Hvordan han bruger sine kompetencer fra sportens verden til at undgå stress i en travl hverdag
 • Hvorfor vi alle burde kigge i sportens retning, når vi snakker om forberedelse
 • Hvorfor langsigtet fokus og tålmodighed altid er at foretrække frem for det “hurtige” resultat
 • Hvorfor al sport, der dyrkes på tilstrækkeligt højt niveau er interessant
 • Hvorfor man skal huske at skifte træner (og leder) fra tid til anden for at blive udviklet
 • Hvorfor en halvtom folketingssal ikke betyder dovenskab, men tværtimod betyder, at der er travlt på borgen
  …. og meget mere.

Glæd dig til halvandens times inspirerende podcast uden politisk indhold, men med masser af engagement og rigtig mange guldkorn, vi alle kan bruge!

Podcast: Michelle Hemmingsen
Lær af sporten

 
 
00:00 / 01:00:34
 
1X
 

Nu bliver vi konkrete! Elitevolleyballspilleren Michelle Hemmingsen bruger en masse kompetencer fra sin sportskarriere i sit daglige arbejde som kommunikationskonsulent. Oprindeligt fik jeg nys om Michelle gennem hendes artikel på LinkedIn kaldet “Når du tager elitesporten med på arbejde”. Jeg ville gerne undersøge, om det – groft sagt – bare var en gang floskler, hun beskrev eller hun rent faktisk brugte det i dagligdagen – det gjorde hun! Vi havde en både hyggelig og udviklende time sammen – jeg håber du får det samme udbytte, når du lytter. Hør podcasten, hvis du helt konkret vil blive skarpere på:

 • Hvordan sætter man det fortærskede “team”-koncept i spil i det daglige som både ansat og leder?
 • Hvilke kompetencer man kan overføre direkte fra trænerverdenen til ledelsesgangene
 • Hvordan man som både ansat og leder kan lære af hhv. spiller og træner når man sætter mål for træningen (dvs. arbejdet) hver dag
 • Hvordan Michelle bruger viden om sig selv og sin krop fra sin langvarige skade til at undgå stress på arbejdet
  …. og meget, meget mere!

 

Podcast: Peter Brask
Lær af sporten

 
 
00:00 / 01:08:59
 
1X
 
I denne episode angriber vi “Lær af Sporten” fra to vinkler – både hvad man kan lære af sporten i erhvervslivet, men også hvad sporten kan lære af erhvervslivet. Gæsten i dette afsnit var heller ikke bange for at skære igennem de steder, hvor han absolut ikke mente man med fordel kunne lære af sporten. Gæsten i denne podcast har arbejdet som HR-leder i A. P. Møller Mærsk i over år og har haft hele sin erhvervskarriere i samme selskab. Samtidig har han både som aktiv, træner og leder haft en endnu længere karriere i idrætten i over 50 år. Erhvervslivet og sporten mødes med andre ord i dette afsnit.
Hør podcasten med tidl. senior vice president fra A.P. Møller Mærsk Peter Brask, hvis du vil vide mere om:
 • Hvilke kompetencer, man som leder efter Peters mening kan bruge både i sporten og erhvervslivet
 • Hvilke tanker Peter gjorde sig før han startede som træner og leder i sportens verden og hvordan de tanker adskilte sig fra hans tanker som leder i erhvervslivet
 • Hvordan teamkulturen var afgørende for en succesfuld nedlukning af Lindøværftet (som Peter var medansvarlig for)
 • Hvorfor “tillid og råderum” har været Peters kodeord som leder både i erhvervslivet og i idrættens verden
God fornøjelse :-)