Book et foredrag

Mine foredrag er alle med empirisk udgangspunkt i sportens verden. De kan bookes som de er eller som en blanding – med mere eller mindre fokus på de elementer, der foretrækkes. Foredragene har faglig base i strategi og ledelse og empiri fra sportens verden.

“Ledelse og talentudvikling – Lær af Sportens måde at tænke på”

Jeg har arbejdet med talentudvikling og ledelse i sportens verden i over 20 år. Vores præmisser er anderledes, men de grundlæggende tanker omkring mandskabspleje, udvikling og ledelse kan alle lære af eller i hvert fald finde inspiration i.

Gennem mine podcasts har jeg desuden haft mulighed for at snakke med nogle af sportens største profiler. Vi har diskuteret hvad vi alle kan lære af sporten og mere specifikt er vi gået dybt i diskussioner om opbygningen af atleter (og medarbejdere), talentbegrebet (både generelt og i idrætten), ledelse af både specialister og generalister samt helt overordnede perspektiver og anbefalinger fra sportens verden, som både virksomheder/organisationer og individer kan bruge både i arbejdslivet og andre steder.

I dette foredrag kommer jeg nærmere ind på, hvad jeg har kunnet se af fællestræk blandt de bedste udøvere, trænere og andre personligheder, jeg har mødt på min vej gennem sportens verden – både i bassinerne og som podcastgæster. Foredraget indeholder en række teser, som publikum involveres i og som skaber grobund for en fremadrettet diskussion i jeres organisation om hvordan I kan uddrage læring af foredraget og sætte det i spil helt konkret i jeres organisation.

Mit postulat er, at alle organisationer kan lære noget af sportens måde at tænke både ledelse og talentudvikling/talentidentifikation på – man skal bare være skarp på sine udfordringer.

Foredraget har været afholdt af flere omgange for ledernetværk i både offentlige og private organisationer for netværksgruppen F5.

Tilhørerne siger bl.a.:

“Jeg har fået nogle ting at tænke over – specielt ifht. hvordan jeg skal prioritere ifht. den daglige ledelse.”

“Meget tankevækkende. Jeg skal hjem og spørge mine medarbejdere, hvad en god arbejdsdag er for dem. Naturligvis er det vigtigt for mig at vide. Det drukner bare i en travl hverdag.”

“At skulle konfronteres med sine svagheder som leder var en øjenåbner for mig. Det har jeg ikke sat mig ned og tænkt konkret over før – men selvfølgelig er det vigtigt at vide, hvis man skal være en god leder!”

“BREMS! – Hvis du vil have High Performance”

Foredraget tager udgangspunkt i elitesportens måde at tænke strategi og high performance-eksekvering på. Med basis i ledelsesteori og fortællinger fra et langt liv i elitesporten behandler jeg bl.a. de forskelle, der er på at lede og træne medarbejdere og fortæller hvorfor sidstnævnte er en forudsætning for succes i top-performance-miljøer.

I sportens verden evner vi altid at standse op og tage bestik af situationen frem for at følge en plan “lidt for længe” (ofte blot fordi vi har fået lavet en plan). Det bliver vi nødt til i sportens verden fordi atleten er udgangspunktet for det hele og vi andre (ledere, trænere) ikke kan udføre præstationen. Vi skal med andre ord præstere gennem atleten. Vi kan ikke selv “påtage os et projekt”. Derfor er vi nødt til at standse op, når der sker uforudsete ting. Den bedste træningsplan i verden skal korrigeres hvis atleten bliver syg – derfor er evnen til løbende at tilpasse og bremse op essentielt. Foredraget krydres med cases og historier fra en elitesportsverden, der bag kulisserne (i hvert fald i svømning) sjældent er som man tror.

Tilhørerne siger bl.a.:

”BREMS foredraget er fantastisk og relevant. Ricki Clausen holdt ca. 70 erhvervsledere fokuseret og engageret. Rigtig mange pointer der kan direkte overføres til erhvervslivet.” Carsten Damgaard, HBI Erhvervsnetværk

“Elitesport er meget mere end bare hård fysisk træning. Der er virkelig inspiration at hente ifht. coaching af medarbejdere” Mads Peters, Forsvarets Materiel- og Indkøbstjeneste

Tak til Ricki Clausen for et fantastisk og givende foredrag om forskellen på at lede og træne sine medarbejdere. Foredraget “Brems” kan varmt anbefales” Anders Andersen, Sponsorchef Bakken Bears

“Potent – ikke talent”

Foredraget omhandler vores måde at anskue talent på i sportens verden. For os er tidligere præstationer ikke ret vigtige. En klog man sagde engang: “Du er ikke bedre end din sidste kamp.”. I sportens verden anskuer vi talent ud fra en bedømmelse af potentiale. De største talenter i ungdomsrækkerne er f.eks. sjældent dem med mest potentiale. I sportens verden kigger vi på uforløst potentiale mere end den såkaldte “Proven Track Record” som mange virksomheder har som udgangspunkt for deres talentprogrammer.

Proven track record er for os ligegyldig, hvis vi ikke kan forvente fremtidig forbedring. Stilstand er for os fiasko. Derfor er potentialet altafgørende i talentdefinitionen. Foredraget krydres med cases og historier fra en elitesportsverden, der bag kulisserne (i hvert fald i svømning) sjældent er som man tror.

Tilhørerne siger bl.a.:

“Relevant indspark – vi kigger alt for meget på hvad vores nyansatte tidligere har præsteret.”

“Underholdende og relevant. Spændende indspark til min dagligdag – selv om jeg ledelsesmæssigt er meget langt fra at kunne sammenligne mig med sportens verden til daglig, så er der alligevel klart ting, jeg kan overføre.”