Book et foredrag

Mine foredrag er alle med empirisk udgangspunkt i sportens verden. De kan bookes som de er eller som en blanding – med mere eller mindre fokus på de elementer, der foretrækkes. Foredragene har faglig base i strategi og ledelse og empiri fra sportens verden.

Foredraget “Lær af Sporten – perspektivering af mine podcasts”

Gennem mine podcasts har jeg haft mulighed for at snakke med nogle af sportens største profiler. Vi har diskuteret hvad vi alle kan lære af sporten og mere specifikt er vi gået dybt i diskussioner om opbygningen af atleter (og medarbejdere), talentbegrebet (både generelt og i idrætten), ledelse af både specialister og generalister samt helt overordnede perspektiver og anbefalinger fra sportens verden, som både virksomheder/organisationer og individer kan bruge både i arbejdslivet og andre steder.

I dette foredrag kommer jeg nærmere ind på, hvad jeg har kunnet se af fællestræk blandt de bedste udøvere, trænere og andre personligheder, der har gæstet min podcast. Foredraget afsluttes med en række teser, som publikum involveres i og som skaber grobund for en fremadrettet diskussion i jeres organisation om hvordan I kan uddrage læring af foredraget og sætte det i spil helt konkret i jeres organisation.

Mit postulat er, at alle organisationer kan lære et eller andet af sporten – man skal bare være skarp på sine udfordringer.

Foredraget “BREMS!”

Foredraget “Brems!” tager udgangspunkt i elitesportens måde at tænke ledelse på. Med basis i ledelsesteori og fortællinger fra et langt liv i elitesporten behandler jeg bl.a. de forskelle, der er på at lede og træne medarbejdere og fortæller hvorfor sidstnævnte er en forudsætning for succes i top-performance-miljøer.

I sportens verden evner vi altid at standse op og tage bestik af situationen frem for at følge en plan “lidt for længe” (ofte blot fordi vi har fået lavet en plan). Det bliver vi nødt til i sportens verden fordi atleten er udgangspunktet for det hele og vi andre (ledere, trænere) ikke kan udføre præstationen. Vi skal med andre ord præstere gennem atleten. Vi kan ikke selv “påtage os et projekt”. Derfor er vi nødt til at standse op, når der sker uforudsete ting. Den bedste træningsplan i verden skal korrigeres hvis atleten bliver syg – derfor er evnen til løbende at tilpasse og bremse op essentielt. Foredraget krydres med cases og historier fra en elitesportsverden, der bag kulisserne (i hvert fald i svømning) sjældent er som man tror.

Tilhørerne siger bl.a.:

”BREMS foredraget er fantastisk og relevant. Ricki Clausen holdt ca. 70 erhvervsledere fokuseret og engageret. Rigtig mange pointer der kan direkte overføres til erhvervslivet.” Carsten Damgaard, HBI Erhvervsnetværk

“Elitesport er meget mere end bare hård fysisk træning. Der er virkelig inspiration at hente ifht. coaching af medarbejdere” Mads Peters, Forsvarets Materiel- og Indkøbstjeneste

Tak til Ricki Clausen for et fantastisk og givende foredrag om forskellen på at lede og træne sine medarbejdere. Foredraget “Brems” kan varmt anbefales” Anders Andersen, Sponsorchef Bakken Bears

Foredraget “Potent – ikke talent”

omhandler vores måde at anskue talent på i sportens verden. For os er tidligere præstationer ikke ret vigtige. En klog man sagde engang: “Du er ikke bedre end din sidste kamp.”. I sportens verden anskuer vi talent ud fra en bedømmelse af potentiale. De største talenter i ungdomsrækkerne er f.eks. sjældent dem med mest potentiale. I sportens verden kigger vi på uforløst potentiale mere end den såkaldte “Proven Track Record” som mange virksomheder har som udgangspunkt for deres talentprogrammer. Proven track record er for os ligegyldig, hvis vi ikke kan forvente fremtidig forbedring. Stilstand er for os fiasko. Derfor er potentialet altafgørende i talentdefinitionen. Foredraget krydres med cases og historier fra en elitesportsverden, der bag kulisserne (i hvert fald i svømning) sjældent er som man tror.

Tilhørerne siger bl.a.:

“Relevant indspark – vi kigger alt for meget på hvad vores nyansatte tidligere har præsteret.”

Foredrag: Frivillig ledelse af den professionelle ansatte

henvender sig til foreningsledere og frivillige ledere i større idrætsorganisationer. Foredraget tager udgangspunkt i den virkelighed den professionelle træner/sportschef, etc. sidder i med ledelse fra frivillige og forsøger at perspektivere tingene for de frivillige ledere, så de bedre kan agere ledere for den professionelle i en frivillig kontekst. Der er brug for omtanke og forståelse fra begge parter, men der er også behov for at forstå, hvilken type medarbejder, man står overfor – og det er i den forbindelse væsentligt, hvilken baggrund, alder og uddannelse vedkommende har. Foredraget krydres med eksempler fra en lang karriere som professionelt ansat i en frivillig verden og giver både gode eksempler og skrækeksempler på frivillig ledelse til forhåbentlig inspiration.

Tilhørerne siger bl.a.:

“Desværre meget relevant problemstilling i mange klubber. Også i min egen. Det er svært at løse.”

“Inspirerende og underholdende foredrag. Noget at tænke over.”